Zuby jsou vaše vizitka


Když vidíte někoho, jehož zuby jsou v opravdu velice špatném stavu, co si o něm pomyslíte? Většinou nic dobrého. Proto by každý měl dbát na to, aby měl zdravé a hezké zuby. Pokud budete dodržovat základní ústní hygieny, rozhodně se vám problémy se zuby vyhnou obloukem. Preventivní péče je daleko levnější než ta následná, proto se nebojte investovat do kvalitních zubních kartáčků, zubních past, mezizubních kartáčků nebo zubních nití, a také zubní hygieny. Podle průzkumů má velká část populace zuby ve špatném stavu. Může za to zanedbávání prevence, a také špatná zubní hygiena. Lidé si zkrátka zuby neumí pořádně vyčistit. Bohužel takto vychovávají svoje děti, a je poměrně běžné, že děti, které nastupují na základní školu mají několik zubních kazů. V případě že zanedbáte ústní hygienu i u dětí, zvyšujete tím pravděpodobnost, že budou mít problémy i se stálými zuby.

zubař pacient

Jak tomu zabránit?
I když používáte mezizubní kartáčky nebo zubní nit, nikdy zuby nevyčistíte na 100 %. Z tohoto důvodu je potřeba dvakrát ročně zajít na zubní hygienu, kde vás zubní hygienistka pomocí přístrojů zbaví pigmentových skvrn, zubního plaku a zubního kamene. Je to důležité nejen z estetického hlediska, ale hlavně z toho zdravotního.

čištění zubů

Nejčastějším onemocněním zubů je totiž zubní kaz, který vzniká nedostatečným čištěním zubů. Na nich tak ulpívá plak, ze kterého během pár měsíců vznikne kaz. Toho si zprvu ani nevšimnete, a většinou jej zjistíte, jakmile váš začne zub bolet. Hledáte která dentální hygiena v Praze 3 má volno? Objednejte se k nám, vaše zuby u nás budou ve skvělých rukách. Nemusíte se bát, protože dentální hygiena vůbec nebolí. Přístrojové čištění zubů je zcela bez bolestné, ale musíte počítat s tím, že pokud jste si zuby dosud nečistili opravdu dobře, může se objevit krvácení dásní – stává se to často jakmile se dásně zbaví plaku. Pravidelným čištěním mezizubních prostor se krvácení přestane objevovat.