Štěnici si můžete přitáhnout domů i vy


Znáte to oblíbené rčení, že některý člověk se chová jako blecha v kožichu, veš ve vlasech, anebo dotěrná a odporná štěnice? Když se o někom řekne, že je to štěnice, zpravidla máme namysli nepříjemného parazita, člověka, co vysává z aury energii a je nesmírně otravný. Štěnice jsou také proslulé jako odposlechová zařízení v bytech nebo v telefonních sluchátkách. To ale není nic proti tomu, když se v bytě objeví skutečná štěnice – drobný parazit, co umí velice znepříjemnit život.

staré knihy

Štěnice nejsou jen známkou sociálně odloučených osob – jedním z velmi rozšířených mýtů je výskyt štěnic pouze v bytech, které jsou zanedbané, co se týče úklidu a základních hygienických návyků. Často se stává, že pokud se někdo zmíní o tom, že má doma v bytě štěnice a pochlubí se bolestivými štípanci, ostatní se od něj odvrací a vytváří si vlastní úsudek o jeho ne zrovna zdravém a pozitivním životním stylu. Jaké překvapení však může nastat, když právě ten, kdo dotyčné jedince odsuzoval a opovrhoval jimi, se sám znenadání stane obětí těchto nepříjemných parazitů.

drobný parazit

Štěnice si totiž můžeme zavléci domů například z dovolené, mohou osídlit naše zavazadla již v hotelovém apartmá, anebo se do batohu či kufru nastěhují z vlakového nádraží nebo dokonce z letadla. Štěnice mohou být zalezlé ve starožitnostech, například v šatních skříních, komodách nebo za rámy obrazů, přitáhneme si je domů z obchodu a nemáme v tu chvíli tušení, jakého vetřelce jsme si donesli spolu se zakoupenými předměty.

starožitný nábytek

Jestliže jste se právě vy nebo vaši blízcí setkali s těmito odpornými živočichy, máte možnost požádat o odbornou pomoc. Existují specializované týmy odborníků, kteří se v profesionálním duchu zabývají likvidací štěnic https://dezinfekceexpres.cz/hubeni-stenic/. Využívají speciální metody a postupy, jimiž vás zbaví štěnic nadobro, ovšem pro vás je to jistá životní zkušenost a také poznání, že štěnice si můžete domů přinést zvenčí celkem snadno, a že to není jen záležitost sociálně vyloučených osob na okraji společnosti.