Co si počít bez peněz?


Proč si lidé nemající dost peněz svůj život nepochvalují, ale naopak si na něj stěžují? Myslím, že to vám nemusím moc dlouho vysvětlovat. Ti, kdo mají málo peněz, prostě nemohou platit tak, jak by si to přáli, a tak si nemohou koupit všechno, co by chtěli, nebo si dopřávat takové služby, jaké by se jim hodily. Takoví lidé si musí pořád něco odpírat, hledat nějaké co nejlevnější alternativy toho, co potřebují, a někdy se musí smiřovat i s tím, že prostě něco potřebují, ale nemohou to mít.

Takže je osud nesolventních lidí nezáviděníhodný. A nikdo bohatší by s nimi neměnil. Jenže i ti movitější se mohou někdy dostat do pozice těch chudých. A co si počít, když někdo nezvládá svoji finanční situaci a potřeboval by k normálnímu životu peněz víc? Pak už se dá jedině využít půjčka.

200 euro

Ale člověk jde, požádá o půjčku v první bance, dlouho kdeco dokládá a čeká na schválení žádosti, na které nemusí dojít. Pak to zkusí jinde a ještě jinde, ale nikde se půjčení peněz nedočká. Třeba kvůli výši svých příjmů, třeba kvůli registrům dlužníků, exekucím atd. A jak čas ubíhá, problémy se prohlubují a šance na zlepšení poměrů se zdá být v nedohlednu.

Ale také to jde daleko jednodušeji. Když má člověk aspoň nemovitý majetek, může si jednoduše požádat o nebankovní hypotéku. Protože se nebankovní hypotéky obejdou i bez jakýchkoliv komplikací. Stačí takové příjmy žadatele, ze kterých lze splácet půjčený obnos, stačí nemovitá záruka a obejde se to bez bazírování na dokonalých registrech dlužníků.

peněženka s eury

A tak se dá říci, že jsou nebankovní hypotéky nabídkou právě pro ty, kdo jsou na tom finančně zle. Ale nejsou tu jenom pro ně. Jsou tu pro kohokoliv. Kdokoliv chce a má nemovitost použitelnou jako zástava, může zažádat u nebankovní společnosti a právě takovou nebankovní hypotéku rychle a spolehlivě dostane. A finanční situace je zachráněna.