Preventivní opatření proti poruchám erekce


Poruchy erekce jsou velmi běžné. A samozřejmě také velmi nepříjemné. Poruchy erekce mají nepříjemný dopad na sexuální život, partnerský život i na sebevědomí mužů. Dnes mohou problémy s erekcí potkat muže jakékoliv věkové kategorie. Proto není nikdy brzy začít s prevencí. Jak na ni?

Pohyb

Fyzická aktivita je klíčová pro naše zdraví. Nejenom erekce, ale celého našeho těla. Cvičení totiž zlepšuje oběh krve a napomáhá zvýšení hladiny testosteronu. Testosteron ovlivňuje erekci a bez něj by nebyla erekce možná. Pravidelný pohyb vám bude jen ku prospěchu, a ještě lépe uděláte, pokud budete fyzickou aktivitu vykonávat na čerstvém vzduchu. Ideálně by se muži měli věnovat alespoň 2 hodiny týdně nějaké aktivitě.

běh

Zdravý životní styl

Zdravý životní styl je základem celé prevence erektilních dysfunkcí. Co to zahrnuje? Zdravé stravování, fyzickou aktivitu, dostatek spánku. Bez zdravého životního stylu nás mohou postihnout nemoci jako cukrovka nebo vysoký krevní tlak, které negativně ovlivňují prokrvení penisu. Muži by měli konzumovat stravu bohatou na ovoce, zeleniny, celozrnné potraviny, vitamíny a minerály.

Omezení návykových látek

Kouření, alkohol a drogy škodí našemu zdraví. A také našeho pohlavnímu systému a sexuální výkonosti. Zbavte se zlozvyku kouřit. Vaše tělo vám poděkuje. Stejně tak omezte pití alkoholu, určitě byste ho neměli konzumovat na každodenní bázi. Pokud užíváte drogy, vyhledejte pomoc odborníků.

alkohol

Zdravá váha

Nadváha či obezita rapidně zvyšuje riziko erektilní dysfunkce. Zdravá hmotnost je klíčem k celkovému zdraví. Dosáhnete jí pomocí vyvážené stravy, pohybové aktivity a také dlouhého, kvalitního spánku. Ztráta hmotnosti navíc zlepší i vaše metabolické zdraví.

Lékařské prohlídky

Prevence zahrnuje také pravidelné lékařské prohlídky. Ty mohou odhalit kardiovaskulární onemocnění či problémy s hormony. Navštivte lékaře pokud budete mít nějaký problém, a také nezanedbávejte preventivní prohlídky.