Krásný koncert ve Španělské synagoze v Praze


Je vaší vášní vážná i nevážná hudba? Navštivte koncerty Španělské synagogy. Hudba je od baroka až po jazzovou hudbu současné hudební tvorby. Tóny jsou podmanivé a koncertují ti nejlepší hudebníci. Zážitek je to naprosto krásný. Dovolte se nechat rozmazlovat hudbou. Ve Španělské synagoze hostuje Komorní soubor Czech Collegium, který patří k předním na české i světové hudební scéně. Španělská synagoga nabízí pěkný program https://www.bmart.cz/cs/kalendar-koncertu. Koncert s názvem Hallelujah nabízí vážnou a nevážnou hudbu. Na tomto koncertě zazní dvanáct skladeb jako například Hallelujah od Leonarda Cohena, Bohemian Rhapsody od hudební skupiny Queen, La Boheme – aria Musetta od Giacoma Pucciniho a nebo třeba West Side Story od Leonarda Bernsteina.

noty

Účinkují Komorní soubor Czech Collegium a Symfonický orchestr Czech Collegium a sólisté Michaela Šrůmová (soprán) a Miroslav Kejmar (trubka). Další koncert nese název To nejlepší z české a světové hudby. Ponořte se na tomto koncertě do hudby českých a světových autorů od 17. do 20. století. Hrají se skladby uznávaných celosvětových autorů jako Dvořáka, Bernsteina, Gershwina, Bacha, Mozarta či Vivaldiho. Na koncertě zazní třináct skladeb. Uslyšíte například árii Carmen Georgese Bizeta, Largo ze symfonie č.9,,Z Nového světa“, Rhapsody in Blue, Somebody Loves Me, skladbu Má vlast – „Vltava“ od Bedřicha Smetany, árii La Traviata od G. Verdiho a další.

music

Zahrají vám Komorní soubor Czech Collegium a Symfonický orchestr Czech Collegium a sólisté budou Michaela Šrůmová (soprán) a Miroslav Kejmar (trubka). Třetí koncert se jmenuje Bolero, Carmina Burana. Zazní na něm skladby Ravelova Bolera a arie z Carminy Burany od C.Orffa a také židovské písně. Díky tomu, že tento koncert se odehrává v synagoze, koncert si skutečně užijete a dojem bude skutečně magický. Koncert je rozdělen do dvou částí. První část tvoří skladby světoznámých autorů jako je Bolero od Maurica Ravela či árie z Evity,,Don´t cry for me Argentina“ od Webera. Druhou část tvoří židovské písně Hava Nagila, Hevenu Shalom Alechem či Lach Jerušalaim. Sólistkou je v tomto koncertě Michaela Šrůmová (soprán) a zazpívají a zahrají vám členové Komorního souboru Czech Collegium a Symfonického orchestru Czech Collegium.