Chov zvířat


Zvířata jednoznačně miluji. Vždycky jsem chtěla mít doma nějaké zvíře, jenomže někdy je to opravdu hodně náročné. Sehnat takové zvíře, které vy chcete anebo jste chtěli, abyste byli spokojeni. Také je velice hrozné, třeba když si vyberete nějaké zvíře, ale zbytek rodiny vám ho nechce dovolit. Tohle byl vždycky problém mé maminky. Já jsem vždycky doma chtěla mít křečka anebo zakrslého svého králíka. Jenomže pokaždé, když jsem tohle řekla mamince, tak ona už se vždycky zbláznila a řekla, že na to nemá náladu, ale když jsem mamince řekla, že se o to budu starat sama, tak stejně i tak mi maminka nevěřila.

Bez slepic se už neobejdu.

Ona říkala, že určitě všechna péče zůstane na ni. Ale už jsem dospělá a mám svou rodinu, tak i tak jsem si pořídila pět zakrslých králíčků a taky dva pejsky. Moje maminka se zhrozila, protože si myslela, že jednoho dne jí všechna zvířata k ní dovezu, že na to nebudu mít čas. Nebo že mě to nebude bavit. Samozřejmě, že se maminka opět změnila, opravdu mě to baví. Mám ještě dokonce v plánu si rozšířit chov slepic, mám patnáct slepic, ale řekla jsem si, že třeba kdybych jich měla třicet, že bych měla více kvalitních domácích vajíček. Dnes jsou přeci domácí vejce od domácích slepiček velice ceněná.

Mám také kohouta.

A dozvěděla jsem se, že ve velkých městech se třeba jedno domácí bio vajíčko prodává i za patnáct korun. Opravdu hodně mě to šokovalo, protože já tady doma prodávám vajíčka za čtyři koruny, ale i tak jsem ráda, že si alespoň něco vydělám. Nicméně je opravdu hodně lidí, kteří mají rádi zvířata. Mají je rádi. Ale bohužel třeba ke své práci se jim žádné zvíře nehodí. Jsou opravdu hodně pracovně zaneprázdnění a třeba když mají volno, tak se chtějí věnovat rodině a ne zvířatům. Tohle chápu a přijde mi to zase opravdu hodně zodpovědné. Na co si budu pořizovat psa, když budu jezdit i jiná služební cesty? Tohle je naprosto logické vysvětlení, proč někteří lidé nemohou mít psa. Ale já jsem na home office, tak jsem si řekla, že si pořídím ještě dalšího pejska. Jsem ráda, a navíc na to mám i čas.