Milovníci romantiky, vydejte se do Českých Budějovic


Také patříte k milovníkům romantiky a rádi sníte o krásné přírodě a hezkých zákoutích? Pak bychom vám rádi nabídlo pozvánku do regionu, kde se s něčím takovým můžete setkat. Nemusíte kvůli tomu cestovat daleko, a už vůbec ne do zahraničí, postačí, když usednete na vlak z Prahy Hlavního nádraží anebo do osobního auta a vydáte se směrem k jihočeské metropoli. Přivítá vás penzion v Českých Budějovicích Penzion u Rudolfa na okraji parku Stromovka a nabídne vám potřebný komfort v klidném prostředí, daleko od rušných silnic, přitom blízko od městského historického jádra.

České Budějovice

A právě tam byste se mohli vypravit hned po příjezdu. Centrum Českých Budějovic poskytuje jednu významnou výhodu – je obklopeno vodním kanálem a řekou Malší a Vltavou a samotné náměstí Přemysla Otakara II. Je velmi rozsáhlé, takže tu nebudete mít pocit stísněnosti. Pod podloubím měšťanských domů objevíte řadu obchodů i služeb a váš první romantický den v Českých Budějovicích může završit projížďka na kole k zámku v Hluboké nad Vltavou, vzdáleném pouhých 10 kilometrů od českobudějovického centra.

Český Krumlov

Romantika podél Vltavy – České Budějovice se nachází na soutoku Malše a Vltavy. Zatímco Malše není pro vodáky zajímavou řekou ke splouvání, Vltava naopak ano, a nejen pro vodáky. Její okolí je vyhledávané i cyklisty, a právě na cyklistický výlet bychom vás rádi pozvali z centra Českých Budějovic proti proudu řeky až do Vyššího Brodu, anebo k Lipenské přehradě. Trasu si můžete zvolit libovolně dlouhou, v obou směrech, my ji doporučujeme absolvovat z Vyššího Brodu do Třísova a poté kola převézt vlakem do českobudějovického vlakového nádraží. Trasu si můžete zpestřit výstupem na Kleť anebo alespoň do Třísova k části obce Nad Vsí, abyste si užili krásného výhledu do okolní krajiny. Spatříte odtud jak celé krajské město jako na dlani, tak i zámek v Hluboké nad Vltavou.